AUDIOVISUAL


Una família que viu en una població de poc més de deu mil habitants i a uns trenta minuts de Barcelona, veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics que s’esdevenen a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. Una història de maduració i de cura. Una història d’una família que aprèn a trencar-se i a separar-se sense fer-se mal i sense provocar-se traumes. Un família que aprèn a comprendre els pensaments i les postures dels altres a mesura que tot es va crispant més i més a fora de casa seva. Una família que fa tot el possible per conversar i per entendre’s, perquè, en el fons, s’estimen i es respecten. Una família que trobarà la manera de perdonar i de curar les ferides produïdes durant tot aquest procés.

Coproducció de Focus i Televisió de Catalunya
Autor i director: Jordi Casanovas
Director: Kiko Ruiz Claverol
Director de fotografia: Rai Lorda
Producció executiva: Isabel Vidal i Xavier Viza
Producció executiva Televisió de Catalunya: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas
Intèrprets: Míriam Iscla (Rosa), Abel Folk (Jaume), Marta Ossó (Laura), Francesc Cuéllar (Jofre)


VILAFRANCA


Una família es reuneix per celebrar la festa major unida al voltant del pare que pateix Alzheimer. Però la progressiva desaparició d’aquesta figura i del seu lideratge fa aflorar totes les rancúnies, tots els secrets i totes les frustracions de cada membre de la família.

Adaptación de la obra teatral homónima de Jordi Casanovas que transcurre casi íntegramente durante una comida familiar. Nominada a los Premios Gaudí.

Productores: Diagonal Televisió S.L.U. i Televisió de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 2018

Direcció: Lluís M. Güell
Adaptació i guió: Jordi Casanovas
Producció executiva Diagonal: Albert Sagalés
Producció delegada TVC: Esther Dueñas
Música original: Xavier Capellas
Direcció fotografia: Sergi Bartrolí
Intèrprets: Joan Pera (Pere), Lluïsa Castell (Cristina), Carme Sansa (Aurèlia), David Bagés (Josep), Ana Ycobalzeta (Carme), Alícia Pérez (Pilar), David Vert (Albert), Manuel Veiga (Santi), Georgina Latre (Joana/Cristina jove/veu en off), Laia Manzanares (Eva) i Marc Rius (Dani / Santi jove)


B.

«B» es la opera prima de David Ilundain y adapta la exitosa obra de teatro «Ruz-Bárcenas», que ya protagonizó Pedro Casablanc. Todo lo que aparece en el guión es una transcripción de lo que Luis Bárcenas declaró el 15 de julio de 2013 ante el Juez Ruz en la Audiencia Nacional tras haber pasado dos semanas en prisión. Obviamente, se trata de una re-creación con actores lo más cercana posible a la realidad. 

El 15 de julio de 2013, el ex-tesorero del Partido Popular, Luis Bárcenas, es trasladado desde la prisión para declarar en la Audiencia Nacional. Hasta este día, había negado toda relación con los llamados papeles de Bárcenas, pero después de 18 días en prisión ha decidido cambiar su declaración. Esta película retrata lo que pasó en esa sala aquel día.


LA RUÏNA

La possibilitat de viatjar en l’espai a través d’un “forat dimensional” que sempre ha existit sota la taula de menjador del pis de l’àvia és el detonant “absurd” del que parteix la trama principal. El primer repte de la pel·lícula és fer versemblant aquesta situació, amb la que construirem una comèdia de to surrealista.

Guió: JORDI CASANOVAS
Co-guionista: MARTÍ ROCA
Direcció: ELENA TRAPÉ
Direcció de producció: TONI CARRIZOSA Cap de producció: INGRIDE SANTOS Direcció de fotografia: ALEX SANS Direcció artística: CAROL INGELMO Disseny de so: XAVI BARBERÀ Muntatge: LIANA ARTIGAL

Coproducció TVC – Focus Audiovisual i Escándalo Films. 2008

Sílvia: ROSER BLANCH Laura: CLARA COLS Toni: BORJA ESPINOSA Mari: MIREIA FERNÁNDEZ Ricky: PABLO LAMMERS Abel: SERGIO MATAMALA Carla Fortuny: ALÍCIA PUERTAS


NIT I DIA

«Nit i dia», una aposta de TV3 pel thriller realista. Creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, escrita amb la col·laboració d’Oriol Paulo i Jordi Casanovas, i dirigida per Manuel Huerga i Oriol Paulo, «Nit & dia» narrarà la vida quotidiana d’una jove metgessa forense i el conflicte entre el desig d’una vida normal i el xoc amb la realitat més crua.

A més de la importància de les trames, com en tota sèrie de gènere, «Nit & dia» és, sobretot, una història de personatges atrapats entre el costat més fosc de la vida i el desig d’una existència normal: un jutge atrapat entre dues dones, un psiquiatre traumatitzat pel seu passat, executius amb dues cares o delinqüents que no poden deixar de ser-ho.

Web construida con WordPress.com.