Lena Woyzeck

2008

Géneros Drama
Compartir
Volver

Argument
Lena treballa durament per mantenir-se a ella mateixa i al seu nuvi, Marc, mentre intenta complir amb les exigències del seu encarregat, que la tracta de manera despòtica i la pressiona perquè sigui més simpàtica amb els clients. A la feina, Lena ha de bregar amb la monotonia i les tensions que es creen amb els seus companys, especialment Andrea, que li suggereix que prengui pastilles per aguantar millor les llargues jornades.

Al mateix temps, Lena participa en un estudi farmacèutic amb la Doctora Mos, qui la utilitza per experimentar amb noves drogues, prometent-li una retribució econòmica que Lena necessita desesperadament. Aquesta situació, combinada amb les pressions laborals i les tensions amb el seu nuvi, comencen a afectar la salut mental de Lena, fent-la cada vegada més paranoica i desconfiança.

El punt àlgid de la trama arriba quan Lena descobreix que Marc li és infidel amb una clienta atractiva i benestant del restaurant, Cecília. Aquest descobriment desencadena una sèrie d'esdeveniments que porten a Lena a un estat de desesperació i confusió, fent que qüestioni la seva realitat i la seva salut mental.

Personatges principals
- Lena Woyzeck: La protagonista, una jove treballadora que lluita per mantenir-se en un entorn hostil i exigent.
- Marc: El nuvi de Lena, que es mostra desinteressat i infidel.
- Andrea: Companya de feina de Lena, que intenta ajudar-la suggerint-li que prengui pastilles per suportar la jornada.
- Encarregat: El supervisor de Lena, un home despòtic que la pressiona constantment.
- Doctora Mos: La científica que utilitza Lena per a experiments farmacèutics.
- Cecília: Una clienta del restaurant que es converteix en la nova amant de Marc.

L'obra és una adaptació lliure de la clàssica obra "Woyzeck" de Georg Büchner, situada en un context contemporani, i tracta temes com l'explotació laboral, la salut mental, la desesperació i la lluita per la dignitat personal.