Un menú tancat

2025

Compartir
Volver

SINOPSI
Tres amics es reuneixen un cop cada dos mesos per sopar. Un d’ells, un cuiner reconegut, tanca el seu restaurant perquè puguin sopar sols i posar-se al dia. Però avui, el cuiner els farà una pregunta que ho canviarà tot: “Com és que no ens hem vist mai plorar?”. A través d’un menú especial, cada plat els farà recordar moments vergonyants del seu passat, moments en què no van estar a l’alçada, obligant-los a confrontar qui són en realitat.

LOGLINE
Un cuiner reconegut tanca el seu restaurant per sopar amb dos amics i els prepara un menú que els farà reviure moments del passat que preferirien oblidar.

TAGLINE
Si pots deconstruir una truita de patates, et pots deconstruir també a tu mateix?


RESUM
"Un menú tancat" és una comèdia gastronòmica en la qual tres amics es reuneixen cada dos mesos per sopar i celebrar la vida plegats. Aquest sopar, però, serà diferent, ja que el cuiner els ha preparat un menú especial que els farà recordar els moments més incòmodes del seu passat, obligant-los a confrontar les seves emocions i decisions.


TEXT AUTOR
Quantes vegades hem tastat un àpat, una beguda o un dolç i la memòria ens ha transportat a un moment agradable del nostre passat? Què passaria si, en comptes de moments agradables, els gustos ens portessin a recordar moments que voldríem mantenir en l’oblit? I si aquests records del passat definissin les nostres pors actuals?

Després del treball documental amb JAURÍA tenia ganes de seguir indagant, ara des de la ficció i també amb una mica d’humor, sobre aquesta generació d’homes que ara se sent atacada pels canvis que s’estan produint, que té molta nostàlgia de les èpoques passades i que es resisteix a posar en crisi els seus valors més antiquats perquè potser tenen por d’on els pot portar. 

Tenim les eines per deconstruir-nos? Sabem quines son les receptes per esdevenir millors homes? Per què les cuines dels restaurants més famosos del nostre país estan plenes d’homes?

Jordi Casanovas
Juny 2024